Melakukan tugasan setiap hari dari celik mata dinihari hinggalah membawa ke tengah malam bukanlah satu tugasan yang mudah buat wanita yang bergelar ibu.

Bukanlah mengungkit atau berkira, namun bila suami dan anak-anak selalu bantu lakukan tugasan di rumah, hati isteri pasti berbunga. Terasa bahagia bila ada yang sudi mengurangkan bebanan kerja rumah yang tak pernah berkesudahan.

Ikuti perkongsian Puan Nurlia Mohd Nor dan hadam baik-baik penjelasannya:

Bila Suami Bantu Lakukan Tugasan Rumah

Semalam selepas Isyak saya on washing machine. Dan kemudian pukul 10 lebih saya dah terlelap.

Bangun awal pagi saya turun bawah siapkan menu sahur, sediakan ubat Abah dan keperluan lain. Sudah ready semua saya gerak (kejut) Abah dan si kembar yang tidur di ruang bawah. Tak lama kemudian encik suami turun dan sahur bersama- sama.

Selesai sahur dia bantu saya mengemas dapur, basuh periuk nasi dan sebagainya.

Suami Bantu Sidai Pakaian

Bila naik atas semula saya jenguk ke balkoni. Lega. Setel satu kerja. Encik suami ku dah siap sidai semua pakaian yang dibasuh semalam di ampaian. Tak pasti sama ada dia sidai semalam atau sebelum turun sahur tadi.

Ya, antara salah satu punca mood orang perempuan stabil adalah disebabkan perkara kecil seperti ini. Mungkin kecil bagi orang lain, tapi tidak bagi kami kaum wanita.

Bila ada yang membantu memudahkan tugasan di rumah hati cukup rasa berbunga- bunga.

Baca Juga Di Sini:

IKLAN

Sesekali Suami KENA Bantu Isteri, Barulah TAHU Mana Barang Perlu Dibaiki, DIGANTI

Jangan BERKIRA Dan Tak Jatuh MARUAH Suami Kalau BANTU Isteri Buat Kerja Rumah

Kalau Tak Mampu Gajikan Pembantu Rumah, Suami Janganlah Berkira Tolong Isteri

Isteri Rasa Happy Bila Suami & Anak Membantu

Percayalah…

Apabila suami dan anak- anak selalu bantu melakukan tugasan rumah bersama ianya mengurangkan tugasan dan penat lelah kita seharian. Bila kurang tugasan, badan dan otak taklah penat dan ini membuatkan mood kita happy dan ceria.

Andaikata seorang ibu atau isteri secara tiba- tiba hilang mood, mungkin ini antara puncanya. Segeralah bertindak. Bantu dia melakukan tugasan rumah bersama- sama dan pasti anda akan lihat dia berubah menjadi individu yang ‘normal’ semula.

Bantu Hari-hari Lagi Happy

Sebenarnya kaum wanita bukanlah serumit yang disangka. Tak susah pun nak happy kan orang perempuan ni. Kalau bagi bunga atau hadiah satu hari saja happy, tapi kalau selalu bantu buat kerja rumah hari- hari jadi happy. Happy wife, happy life.

IKLAN

Terima kasih kepada kaum adam yang ringan tulang membantu melakukan tugasan di rumah bersama. Tindakan sebegini cukup buat kami kaum hawa rasa disayangi dan dihargai

MW: Sesungguhnya mudah saja membeli jiwa kaum perempuan iaitu isteri, ringan tangan bantu serba-sedikit sudah memadai. Isteri tidak pernah meminta lebih, betul tak?

Sumber: Puan Nurlia Mohd Nor

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirsasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

IKLAN

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

Buat Aneka Kuih Frozen. Confirm sedap, laku keras. Dibuka dalam dua pilihan tarikh iaitu pada 10 Julai dan 24 Jukai 2021. Peserta diberi tunjuk ajur menyediakan beberapa jenis makanan sejuk beku yang laris di pasraan seperti donut, samosa, pizza dan banyak lagi. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran  //toko.ideaktiv.com/product/buat-aneka-kuih-frozen-confirm-sedap-laku-keras/

 

Wajib Join, Latihan Penyediaan Makanan. Ambil tahu dos and don’ts pada 25 Mei dan 19 Ogos. Peserta boleh memilih salah satu sesi yang diadakan pada tarikh tersebut. Kursus ini banyak membantu peserta yang terlibat dalam perniagaan makanan mengetahui perkara-perkara yang harus dielakkan semasa menyediakan makanan untuk pelanggan. Sila klik pautan ini untuk pendaftaran //toko.ideaktiv.com/product/wajib-join-latihan-penyediaan-makanan/ 

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita
Telegram : https://t.me/bangkitwanitaMW
Youtube : https://www.youtube.com/c/MingguanWanitaOfficial