DIY Sliding ‘Barn Door’ Bilik Air, Bajet RM400 Barang Beli Online

Sekarang ini trend pintu sliding ‘barn door’ pula jadi kegemaran. Satunya, sebab cantik, keduanya jimat ruang pun iya. Paling penting, bentuknya memenuhi citarasa pemilik yang gemarkan hiasan dalaman berkonsep ’farmhouse’.

Nurlailah Khadijah berkongsi DIY sliding ‘barn door’ untuk pintu bilik air rumahnya. Seratus peratus DIY ini dibuat sendiri oleh suaminya. Dan projek siapkan pintu ini cuma menelan belanja dalam anggaran RM400 sahaja. Jimatkan.

Kongsinya, “Alhamdulillah, Alhamdulillah settle project diy barn door sebelum Ramadhan Al Kareem. Semua barang beli dari shopee, total cost +- RM400.

Boleh refer gambar tuk step by step, semoga sharing ni bermanfaat.”

DIY Barn Door Untuk Pintu Bilik Air

Barn door railing beli dari shopee. Search : barn door railing.

Lepas ukur, tandakan tempat drill, kena pakai mata skru yang besar sebab skru barn door ni tebal dan panjang.

Dah siap pasang railing, ukur untuk roda nak skru dekat pintu.

IKLAN

Then sangkutkan pintu yang siap skru dengan roda dekat railing. Pintu pine order dari shoppe. Search : pine wood custom.

Then pasang handle. Handle ni sebenarnya handle cabinet dapur, tapi kami buat handle pintu. Hehe. Beli shoppe. Search : handle cabinet gold

Pintu Barn Door Dah Siap Pasang

Then nak bagi tambah menarik, buat design pintu bentuk chevron. Kayu MDF dari shoppe. Search : MDF board.

IKLAN

Cantik juga warna kayu, tapi tak masuk tema pulak dengan toilet.

So lastly cat kan black matte. Baru masuk dengan tema toilet. Cat black matte brand san cora. Search shoppe : black matte san cora

MW : Bolehlah cuba, jadikan projek cantikkan pintu bilik air kediaman masing-masing.

Sumber/Foto : Nurlailah Khadijah

‘Rumah buruk, impian melangit’ Bertahun cantikkan kediaman kampung, guna bahan terpakai.

IKLAN

JOM SERTAI GRUP TELEGRAM BANGKIT WANITA MW

Kesan pandemik C19, ramai gaji dipotong atau dibuang kerja. Boleh buntu juga sekejap. Namun, ada berita baik untuk para wanita B40 & M40. Mingguan Wanita prihatin dengan nasib menimpa anda dan susulan itu, kami menjemput semua untuk menyertai group Telegram Bangkit Wanita MW sebagai platform untuk mendapatkan info niaga, promosi kursus, tip berbisnes, perkongsian usahawan yang memberi inspirasi dan lain-lain. Klik link ini untuk menyertainya:  https://t.me/bangkitwanitaMW

Selepas penganjuran Webinar Bangkit Wanita #bisnesdarirumah, Mingguan Wanita menerusi kempen Bangkit Wanita, membuka pendaftaran kepada kursus latihan praktikal jangka pendek.

Kursus-kursus akan bermula hujung Mei hingga Ogos ini dan kemuncak kepada kempen ini ialah penganjuran Konvensyen Inspirasi CEO Bisnes Viral. Kursus latihan yang ditawarkan akan berlangsung selama sehari setiap satu dan orang ramai khasnya wanita B40 dan M40 boleh memilih kursus yang diminati.

Apa yang menarik kursus ini memang direka khas untuk mereka yang mahu berniaga sebaik tamat latihan asas kemahiran ini. Sejumlah tujuh kursus asas latihan praktikal dan demo dibuka untuk penyertaan merangkumi sektor makanan, pengurusan, busines kedai online, jahitan dan perkhidmatan.

Nak Jadi Usahawan Viral, Ini Pilihan Antara Kursus Kemahiran Untuk Wanita B40 & M40

DIY Sliding ‘Barn Door’ Bilik Air, Bajet RM400 Barang Beli Online

Simpan Kira-kira Dan Urus Kewangan, Silap Urus Bisnes Lingkup

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/simpan-kira-kira-dan-urus-kewangan-silap-urus-bisnes-lingkup/

Bisnes Kencang Di Shopee Bersama Coach Zul Dan Master Noorul

Klik sini untuk mendaftar : https://toko.ideaktiv.com/product/bisnes-kencang-di-shopee-bersama-coach-zul-dan-master-noorul/

Follow kami di :
Facebook Mingguan Wanita – https://www.facebook.com/mingguanwanita/
Instagram Mingguan Wanita – https://www.instagram.com/mingguanwanita/
Twitter Mingguan Wanita – https://twitter.com/MingguanWanita