Wanita dan kecantikan serta solekan memang tak dapat dipisahkan. Bagi yang yang meminati bidang solekan pastinya mengenali jurumekap yang cukup terkenal dari utara, Nor Nabilah Zulyadaini,29 atau lebih kenali sebagai MUA Bellaz ini. Wanita ini antara usahawan dalam bidang solekan yang berjaya di Malaysia dan mampu meraih pendapatan lumayan.

Bella antara jurumekap terkenal yang mempunyai jutaan followers di laman sosial, baik di Facebook mahupun Instagram. Malah ‘tidak kedekut’ dan sering berkongsi ilmu serta pelbagai teknik solekan secara video LIVE bersama para peminatnya.

Tutorial Solekan Pengantin

Baru-baru ini, Bella telah membuat tutorial ‘solekan pengantin’ secara video LIVE dan turut memakai persalinan baju pengantin rona pastel pink bersama suami tersayang, Anuar Ahmad,33.Malah lebih istimewa, pasangan yang telah dikurniakan 3 orang anak ini turut ‘bersanding’ sekali lagi secara LIVE.

IKLAN

Bagi Bella sendiri, cukup terharu dan tak sangka kerana LIVE tersebut ditonton dan disaksikan lebih 36,000 orang. Bella menganggap sokongan tersebut sebagai ‘hadiah’ ulangtahun perkahwinan mereka yang ke 8 yang disambut pada 25 Disember lepas.

Hadiah anniversary kami..36K watching kami. Alhmdulilah.

Makeup ilmu sanding very the plantin. Fuhhhhhh..kena bagi segakk gila malam ni sebab mat nuart pon pakai baju jugak fuhh.

Ucapan Sempena Ulangtahun Perkahwinan

Selain itu, Bella juga sempat menitipkan ucapan sempena ulangtahun perkahwinannya. Dikenali cukup merendah diri, Bella percaya bahawa setiap rezekinya adalah berkat restu, keredhaan dan rezeki dari suami tersayang. Malah dalam perkahwinan dan hubungan suami isteri pastinya ada ujian serta badai yang melanda, namun perlu kuat mengharunginya bersama-sama.

Dalam rezeki saya datangnya rezeki suami saya buat saya.
Doakan kebahagian kami berdua. Tipulah kalau takde ribut dalam rumah tangga. Sedangkan lidah kita pun kadang-kadang tergigit sendiri, inikan pulak suami isteri.
Insyallah kita kena kuat menjalani ujian yang mendatang.Insyallah..Terima kasih hampa tengok live semalam.

IKLAN

Ramai yang mendoakan kebahagiaan pasangan ini agar berkekalan hingga ke akhir hayat serta menjadikan Bella sebagai inspirasi untuk menjadi wanita berjaya dalam bidang solekan dan kecantikan.

Baca Lagi Di Sini:
Walau Dihina, Tak Sedikit Pun Dibalas BELLA Syukur Allah Limpahkan Rezeki Luar Biasa!

IKLAN

Dua Jam Solek Dengan Upah RM60, Permulaan Bella Dalam Dunia Kecantikan

MW: Selamat Ulangtahun Perkahwinan buat Bella dan suami tersayang. Semoga terus sukses dan sekaligus menjadi inspirasi buat wanita lain untuk lebih berjaya.

Sumber:Make up by Bellaz