Sumber/Sumber Foto: Instagram Datuk Chef Wan

Chef selebriti terkenal, Datuk Chef Wan selalu muat naik kisah ibunya di akaun Instagram miliknya. Chef Wan begitu setia menjaga ibunya yang tercinta.

Terbaru Chef Wan tampil mendedahkan dirinya menggunakan khidmat pereka fesyen untuk menempah pakaian harian buat ibunya Noraini Abdullah atau lebih mesra dengan panggilan Cik Ani.

Chef Wan Tempah Baju Kurung Kedah 

Sememangnya kasih sayang setiap anak terhadap ibu bapa haruslah dibawa sehingga ke akhir hayat. Kedua ibu bapa kita telah banyak berjasa dalam memastikan kehidupan anak-anak terjamin. Jadi, setiap anak harus sentiasa ingat akan pengorbanan mereka ini dan berbaktilah selagi diberikan kesempatan.

Apa yang dilakukan oleh Chef Wan boleh dijadikan inspirasi kepada anak muda. Walau setinggi manapun pelajaran dan kedudukan seseorang itu, janganlah lupa pada ibu bapa.

IKLAN

Artikel berkaitan: Sejuk Perut Ibu Mengandung, Pakaian Harian Cik Ani Pun Chef Wan Guna Khidmat Pereka Fesyen

Comelnya Tengok Gelagat Chef Wan dan Mak Ani Sayang Ni! | Mesti Jawab Tau!

Baju Cik Ani Rekaan Calvin Thoo 

Menerusi entri di laman Instagramnya, Chef Wan dilihat memuat naik foto baju kurung Kedah yang dihasilkan oleh pereka fesyen, Calvin Thoo.

“Alhamdulilah all mom Baju Kedah pakaian daily dia sudah pun di siap kan oleh Calvin Too the designer.
“I went and collect nya at his shop di Jln Imbi semlm.
“Emak kata sangat selesa pakai, jahitan dan kain pun sejuk aja Wan.
“Tengok la siapa yang pilih emak sambil i teased her.
“With her 15 new batik sarong to match yang mana dah lusuh dan reput tu boleh la di simpan asing for now.
“She seem so happy recieving them dan tak sabar nak tengok mlm tadi but i told her tunggu pagi la.

“Cantik-Cantik Baju Emak” – Chef Wan

“Siang cerah baru nampak betul emak.
“So pagi ni siang2 dan naik ke bilik i di atas.
“Katanya ..Emak dah cuba tadi masa kau tidur!
“Cantik2 baju baru emak.
“She came up to say thank you.
“Moment like this is so precious when u can make your mom happy and proud of u kan.
“Her whole face lighted with a smile.
“Lama dia tak senyum dan gelak as the cancer medication is also hard on her body.
“Her mood swing come and go…Insomia, coughing, several ulsers developed in her mouth for weeks and eating is such a struggle even its just soupy and porridge soft food.
“Then its rashes all over her skin that developed but now its back to normal. Nausea…vomitting and hot flushes pun sering.”

Sememangnya apa yang dilakukan oleh Chef Wan merupakan sesuatu yang sangat mulia dan harus diberi pujian. Malah Chef Wan juga sanggup melakukan apa sahaja dan memberikan yang terbaik buat ibu kesayangannya.

Ramai Yang Memuji

 

Sumber/Sumber Foto: Instagram Datuk Chef Wan
Bagi mendapatkan lebih banyak kisah menarik sila ke Instagram: https://www.instagram.com/mingguanwanita/