‘Takkan Saya Sorang Pakai Mustang Kat Malaysia Ni..’ Alha Alfa Berang Jadi Mangsa Fitnah

‘Takkan Saya Sorang Pakai Mustang Kat Malaysia Ni..’ Alha Alfa Berang Jadi Mangsa Fitnah

Sebaik pihak polis mendedahkan ketua sindiket pengedaran dadah antarabangsa yang berjaya ditangkap Selasa lalu merupakan seorang usahawan kosmetik dan adiknya. Nama usahawan kosmetik terkenal, Datuk Alha Alfa pula yang terpalit menjadi mangsa fitnah media sosial.

Hasil pemeriksaan polis ke atas sebuah kereta mewah jenis Ford Mustang yang dinaiki kedua-dua suspek, polis menjumpai teh cina mengandungi dadah jenis syabu seberat 126.86 kilogram bernilai RM5 juta.

Malah, suspek utama mendakwa dirinya seorang ‘Datuk Seri’.

Agak-agaklah Nak Pakai Gambar Kereta Saya – Alha Alfa

Tanpa usul periksa, netizen menyebarkan gambar dan mendedahkan Alha individu yang dimaksudkan. Berang dengan tindakan melulu netizen Alha menegaskan bukan dia yang dimaksudkan.

Agak-agaklah. Korang jangan lah nak main melulu-lulu, nak serang-serang. Nak main DM DM, nak komen bukan-bukan kat IG saya. Agak-agak lah saya jual dadah.. haha main tangkap muat je.

Saya tengah kerja lagi ni. Sorry guys nak sembur tu kaji dulu. Takkan la saya sorang je pakai mustang kat Malaysia ni. Agak-agak nak guna pakai gambar kereta saya suka hati macam ni. Ya Allah.. sedih.”

 

Dan, dalam posting yang berlainan Alha meluahkan perasaan sedihnya yang tak terkata. Malah, tuduhan tak berasas itu juga membuatkan kehidupannya bertukar huru-hara.

Allahuakhbar.. agak-agak lah. Huru-hara saya dibuatnya. Jangan lah senang-senang nak fitnah macam ni. Kesian lah mak ayah saya.. adik-beradik saya. Korang jangan lah nak call-call, whatsapp whatsapp saya sampai macam ni sekali.

BUKAN SAYA! please yang baca kat mana-mana benda ni. Korang bagitau sikit saya sedang seronok-seronok balik kerja dan ada kat rumah ni ha.. tengok Netflix. Dah.. dah please stop call, whatsapp, DM bagai. Rimas saya.”

Luahnya mahukan pengertian daripada orang ramai.

MW : Jangan sesuka hati fitnah orang, tuhan dengar doa orang teraniaya ni.

Hanya setengah tahun bahagia bersama, Alha Alfa sahkan dah bercerai.

Daripada tak cukup duit dalam akaun, selepas setahun dapat 3 kereta terus, Alha Alfa kongsi tip murah rezeki.

Sumber/Foto : Alha Alfa